Shkolla 9-Vjecare Kastriot Diber
SHkolla 9-vjecare Kastriot Forum - Welcome

Mire se vini ne kete web dhe forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne programe,diskutime,kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Regjistreohuni qe te keni mundesi te shkarkoni programe.
Stafi.


Disa nga termat më të përdorur të kompjuterit

Shko poshtë

Disa nga termat më të përdorur të kompjuterit

Mesazh nga Mufit Kaloshi prej Mon Jan 21, 2013 8:15 pm

Anglisht Shqip
-----------------------------
Computer Kompjuter
Monitor Ekran, Monitor
Keyboard Tastierë
Key Tast (i tastierës)
Mouse Mi, Tregues
Speaker Altoparlant
Camera Kamerë
Scanner Skaner
Printer Printer
Headphones Kufje
Microphone Mikrofon

Case Kasë
Hardware Pajisje, Harduer
Motherboard Karta/Pllaka mëmë/amë
Processor Procesor
Memory Kujtesë, Memorje
Graphic Card Karta Grafike
Sound Card Karta e Zërit
Network Card Karta e Rrjetit
CD Recorder CD Regjistrues
CD Rewritable CD Rishkrues
Drive Njësi
Power Supply Ushqyesi i rrymës
Cable Kabllo
Jumper Këllëf, Kapuç, Xhamper
Ribbon Fasho, Shirit
Slot Fole
Master Master, Pronar, Kryesor
Slave Skllav

Disc Disk, Disketë
Floppy Disc Disketë Flopi
Hard Disc Disk i Ngurtë, Hard Disk
USB Disc Disketë USB

Desktop Tryezë
Icon Ikonë
Shortcut Shkurtore
Folder Dosje
File Skedar
Image Imazh
Archive Arkiv, Pako
Window Dritare
Menu Meny
Toolbar Shirit Veglash
Taskbar Shirit Detyrash
Button Buton
Frame Kornizë
Field Fushë
Textbox Kuti Teksti
Message Box Kuti Mesazhi
Label Etiketë
Tab, Table Tabelë
Row Rresht
Column Kolonë
Option Opsion, Zgjedhje
Property Veti
Advanced Përparuar
Logo Stemë, Stampë, Pullë

Operating System Sistem Operativ
Software Softuer
Service Shërbim
Program Program
Application Aplikacion
Device Pajisje
Driver Drejtues
Browser Shfletues
Compiler Përpilues, Kompajler

Microsoft Windows Microsoft Windows
My Computer Kompjuteri im
My Documents Dokumentet e mia
Control Panel Paneli i Kontrollit
Device Manager Menaxheri i Pajisjeve
Network Connections Lidhjet e Rrjetit
Event Viewer Paraqitësi i Ngjarjeve
Recycle Bin Shporta e Riciklimit
Start Button Butoni i Nisjes, Start

Click Klikoj, Shtyp
Start Nis, Filloj
Restart Rinis
Shutdown Shuaj, Fik
Connect Lidh
Disconnect Shkëput, Çlidh
Update Azhurnoj
Open Hap
Close Mbyll
Exit Dal
Edit Redaktoj
Copy Kopjoj
Paste Ngjit
Save Ruaj
Delete Fshij
Rename Riemërtoj
Find Gjej, Kërkoj
Search Kërkoj
Move Zhvendos
OK Në Rregull, Pranoj
Cancel Anuloj
Apply Aplikoj, Zbatoj
Enable Aftësoj, Aktivizoj
Disable Paaftësoj
Download Shkarkoj
Upload Ngarkoj
Send Dërgoj
Receive Marr
Broadcast Transmetoj
Transfer Transferoj
Zip Paketoj, Ngjesh
Unzip Shpaketoj
Extract Ekstraktoj
Compress Ngjesh, Kompresoj
Package Paketoj
Drag Tërheq, Zvarrit
Drag & Drop Tërheq e Lëshoj
Show Paraqes
Display Afishoj
Add Shtoj
Remove Heq
Install Instaloj
Uninstall Çinstaloj
Record Regjistroj
Burn Djeg
Stop Ndaloj
Play Luaj
Pause Pushoj, Bëj Pauzë
Refresh Freskoj
Repair Riparoj
Recover Rikuperoj, Rigjej
Defragment Defragmentoj, Sistemoj
Share Ndaj
Format Formatoj
Partition Copëtoj, Ndaj
Back up Rezervoj
Clone Klonoj
Log Shënoj (në ditar)

Network Rrjet
Connection Lidhje
Local Lokale (lidhje lokale)
Remote Në largësi
Gateway Portëkalim
Firewall Mur Mbrojtës
Wireless Pa tela
Crossover Kryqëzuar
Hub Shpërndarës, Hab
Switch Çelës, Suiç
Router Ndërlidhës, Rauter, Rutër
Packet Paketë
Frame Zarf, Skelë

Database Databazë, Bazë të Dhënash
Input Të dhënat
Output Të dalat, Rezultatet
Code Kodi
Compile Përpiloj
Data Structure Strukturë të Dhënash
Array Matricë
Tree Pemë
Linked List Listë Zinxhir
Algorithm Algoritëm
Encrypt Shifroj
Decrypt Deshifroj
Binary Dyjor, Binar
Decimal Dhjetor
Instruction Instruksion
Loop Unazë, Cikël

Resolution Rezolucion
Pixel Pikëz
Dimension Përmasë, Dimension
Width Gjerësi
Length Gjatësi
Height Lartësi
Brush Furçë, Penel

Username Emër (Përdoruesi), Përdorues
Password Fjalëkalim
Login Hyj, Identifikohem
Serial Number Numër Regjistrimi
Patch Arnë[left]
Mufit Kaloshi
Mufit Kaloshi
Admin

Numri i postimeve : 326
Join date : 13/01/2013

Shiko profilin e anëtarit http://kastrioti.albanianforum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi